Comparative evaluation of pink F1tomato hybrids with intense flesh color in terms of yield, biochemical composition, and organoleptic characteristics in film greenhouses in southern Russia
- Авторлар: Gavrish S.F1, Redichkina T.A2, Sushkova A.A3
-
Мекемелер:
- GAVRISH company
- NIISOK LLC
- FSBSI FSVC
- Шығарылым: № 4 (2025)
- Беттер: 55-60
- Бөлім: Breeding and seed growing
- URL: https://ogarev-online.ru/0022-9148/article/view/357470
- DOI: https://doi.org/10.25630/PAV.2025.33.98.007
- ID: 357470
Дәйексөз келтіру
Толық мәтін
Аннотация
Негізгі сөздер
Әдебиет тізімі
Beckles D. M. Factors affecting the postharvest soluble solids and sugar content of tomato fruit. Postharvest Biology and Technology. 2012. No63(1). Pp. 129–140. doi: 10.1016/j.postharvbio.2011.05.016 García-Valverde et al. (2013). L-Ascorbic acid was. among the components in tomatoes highly sensitive to thermal degradation. Jordan Journal of Agricultural Sciences. 2013. No18(3). Pp. 199–220. doi: 10.35516/jjas.v18i3.444 Гавриш С.Ф. 100 лет селекции томата защищенного грунта России 1920-2020 // Гавриш. 2024. №2. С. 281–283. Delgado et al. Consumer Preferences for Tomato Attributes: A Meta-Analysis. Food Quality and Preference. 2021. 89. Pp. 104–115. doi: 10.1016/j.foodqual.2020.104115 Выродова А.П., Яновчик О.Е. Окраска плодов томата определяет их биологическую ценность // Картофель и овощи. 2009. №2. С. 30. Гавриш С.Ф. Итоги 2020 года. Овощи защищенного грунта. // Гавриш. 2021. №1. С. 20–30. Литвинов С.С. Методика полевого опыта в овощеводстве.: М.: Россельхозакадемия, 2011. С. 254–255. Azacytidine Induced Epigenetic Variations Improve Fruit Quality and Yield in Tomato Grown under Soil Conditions. Z.A. Khan, A. Saleem, H. Imtiaz, R. Ahmad. Pak. J. Bot. No57(4). DOI: http://dx.doi.org/10.30848/PJB2025-4(9) Yuling Bai, Pim Lindhout Domestication and Breeding of Tomatoes: What have We Gained and What Can We Gain in the Future? Annals of Botany. Vol. 100. Issue 5. October 2007. Pp. 1085–1094, https://doi.org/10.1093/aob/mcm150 Lei Liu, Kang Zhang , Jinrui Bai, et al. Tomato fruits with fleshy flesh are controlled by reduced AFF expression due to a structural mutation in the promoter. Journal of Experimental Botany. Vol. 73, Issue 1, January 5. 2022. Pp. 123–138, https://doi.org/10.1093/jxb/erab401 Petro-Turza M. Flavor of Tomato and Tomato Products. Food Rev. Intl. 1987. Vol. 2. Pp. 309–351. A chemical genetic roadmap to improved tomato flavor. D Tieman, G Zhu, MFR Resende Jr, T Lin, C Nguyen. Science. 2017. January 27. Volume 355. Issue 6323. Pp. 391–394.doi: 10.1126/scienceaal1556. Audrey Darrigues¸Jack Hall et al. Tomato Analyzer-color Test: A New Tool for Efficient Digital Phenotyping Online. Volume 133: Issue 4. Jul 2008 Pp: 579–586. DOI: https://doi.org/10.21273/JASHS.133.4.579 ГОСТ 8756.13-87. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения сахаров. М.: Стандартинформ, 2010. 10 с. ГОСТ 25555.0-82. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения титруемой кислотности. М.: Стандартинформ, 2010. 3 с. ГОСТ 24556-89. Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения витамина C. М.: ИПК, изд-во стандартов. 2003. 10 с. Доспехов Б.А. Методика полевого опыта. М: Агропромиздат, 1985. 382 с.
Қосымша файлдар

