Estimation of the epidemiological importance of and conditions for microbial contamination of vegetable salads as factors for transmission of the pathogens of acute enteric infections under the present conditions
- Authors: Sergevnin V.I.1, Ladeyshchikova Y.I2, Devyatkov MY.2, Sarmometov EV3, Shitsyna IV2, Luk'yantseva SA2, Sergevnin VI4, Ladeishchikova Y.I5, Devyatkov MY.5, Sarmometov EV6, Shitsyna LV5, Lukyantseva SA5
-
Affiliations:
- ГОУ ВПО "Пермская государственная медицинская академия им. акад. Е. А. Вагнера" Росздрава
- ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"
- Управление Роспотребнадзора по Пермскому краю
- Acad. E. A. Vagner Perm State Medical Academy, Russian Agency for Health Care
- Center of Hygiene and Epidemiology in the Perm Territory
- Board of the Russian Inspectorate for the Protection of Consumer Rights and Human Welfare in the Perm Territory
- Issue: Vol 16, No 1 (2011)
- Pages: 31-35
- Section: Articles
- URL: https://ogarev-online.ru/1560-9529/article/view/40553
- DOI: https://doi.org/10.17816/EID40553
- ID: 40553
Cite item
Full Text
Abstract
About the authors
Viktor Ivanovich Sergevnin
ГОУ ВПО "Пермская государственная медицинская академия им. акад. Е. А. Вагнера" Росздрава
Email: viktor-sergevnin@mail.ru
д-р мед. наук, проф. каф. эпидемиологии с курсом гигиены и эпидемиологии фак-та повышения квалификацииТелефон: (342)233-40-15; ГОУ ВПО "Пермская государственная медицинская академия им. акад. Е. А. Вагнера" Росздрава
Yu I Ladeyshchikova
ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"
M Yu Devyatkov
ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"
E V Sarmometov
Управление Роспотребнадзора по Пермскому краюУправление Роспотребнадзора по Пермскому краю
I V Shitsyna
ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"
S A Luk'yantseva
ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"ФГУЗ "Центр гигиены и эпидемиологии в Пермском крае"
V I Sergevnin
Acad. E. A. Vagner Perm State Medical Academy, Russian Agency for Health CareAcad. E. A. Vagner Perm State Medical Academy, Russian Agency for Health Care
Yu I Ladeishchikova
Center of Hygiene and Epidemiology in the Perm TerritoryCenter of Hygiene and Epidemiology in the Perm Territory
M Yu Devyatkov
Center of Hygiene and Epidemiology in the Perm TerritoryCenter of Hygiene and Epidemiology in the Perm Territory
E V Sarmometov
Board of the Russian Inspectorate for the Protection of Consumer Rights and Human Welfare in the Perm TerritoryBoard of the Russian Inspectorate for the Protection of Consumer Rights and Human Welfare in the Perm Territory
L V Shitsyna
Center of Hygiene and Epidemiology in the Perm TerritoryCenter of Hygiene and Epidemiology in the Perm Territory
S A Lukyantseva
Center of Hygiene and Epidemiology in the Perm TerritoryCenter of Hygiene and Epidemiology in the Perm Territory
References
- Дранкин Д. И. Продукты питания и инфекция. Часть 2. - Саратов, 1984.
- Сергевнин В. И. Эпидемиология острых кишечных инфекций. - Пермь, 2008.
- Урбах В. Ю. Статистический анализ в биологических и медицинских исследованиях. - М., 1975.
Supplementary files
