Analysis of Antiradical Activity in the Process of Polysaccharides Extraction from Pleurotus Ostreatus Mushrooms
- 作者: Vasileva V..1, Leonova N..2, Antontсeva E..1, Konusova V..2
-
隶属关系:
- Санкт-Петербургский государственный технологический институт
- ГосНИИ «Особо чистых биопрепаратов» ФМБА России
- 期: 卷 21, 编号 4 (2018)
- 页面: 624-626
- 栏目: SHORT COMMUNICATIONS
- URL: https://ogarev-online.ru/1028-7221/article/view/119719
- DOI: https://doi.org/10.31857/S102872210002617-3
- ID: 119719
如何引用文章
全文:
作者简介
V. Vasileva
Санкт-Петербургский государственный технологический институт
编辑信件的主要联系方式.
Email: noemail@neicon.ru
俄罗斯联邦
N. Leonova
ГосНИИ «Особо чистых биопрепаратов» ФМБА России
Email: noemail@neicon.ru
俄罗斯联邦
E. Antontсeva
Санкт-Петербургский государственный технологический институт
Email: noemail@neicon.ru
俄罗斯联邦
V. Konusova
ГосНИИ «Особо чистых биопрепаратов» ФМБА России
Email: noemail@neicon.ru
俄罗斯联邦
参考
- Friedman M. Mushroom polysaccharides: chemistry and antiobesity, antidiabetes, anticancer, and antibiotic properties in cells, rodents, and humans. Foods, 2016; 5: 80–114.
- Bashir K. M., Choi J. S. Clinical and Physiological Perspectives of β-Glucans: The Past, Present, and Future. Int. J Mol Sci. 2017, 18 (9), 84–102.
- Kozarski M., Klaus A., Jakovljevic D., Todorovic N., Vunduk J., Petrovic P., Niksic M., Vrvic M. M., Griensven L. Antioxidants of Edible Mushrooms Molecules 2015, 20(10), 19489–19525.
- Vamanu E. Biological activities of the polysaccharides produced in submerged culture of two edible Pleurotus ostreatus mushrooms. Journal of Biomedicine and Biotechnology. 2012; 2(1), 67–75.
- Mattila P., Konko K., Eurola M., Pihlava J. M., Astola J., Vahteristo L., Hietaniemi V., Kumpulainen J., Valtonon M., Piironen V. Contents of vitamins, mineral elements, and some phenolic compounds in cultivated mushrooms. J. Agric Food Chem. 2001;49:2343–8.
补充文件
