Studies of the Effects of Antibiotics on the Microflora of the Gastrointestinal Tract by Fluorimetry
- Авторы: Bulycheva E.V.1, Korotkova E.I.1, Timofeeva E.V.1
- 
							Учреждения: 
							- Tomsk National Research Polytechnical University
 
- Выпуск: Том 50, № 4 (2016)
- Страницы: 262-264
- Раздел: Article
- URL: https://ogarev-online.ru/0091-150X/article/view/244356
- DOI: https://doi.org/10.1007/s11094-016-1434-x
- ID: 244356
Цитировать
Аннотация
An approach to identifying the effects of different groups of antibiotics (tetracyclines, penicillins, cephalosporins) on the vital activity of lactobacilli by fluorimetry is described. The method is based on measurement of the fluorescence intensity of the intracellular metabolite nicotinamide adenine dinucleotide, reduced form (NADH). Different classes of antibiotics were found to have different effects on lactobacilli. Amoxycillin produced no microbial death, while tetracycline and cephazolin had different levels of fatal effects on lactobacilli.
Ключевые слова
Об авторах
E. Bulycheva
Tomsk National Research Polytechnical University
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: kosma13@yandex.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							30 Lenin Prospekt, Tomsk, 634050						
E. Korotkova
Tomsk National Research Polytechnical University
														Email: kosma13@yandex.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							30 Lenin Prospekt, Tomsk, 634050						
E. Timofeeva
Tomsk National Research Polytechnical University
														Email: kosma13@yandex.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							30 Lenin Prospekt, Tomsk, 634050						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					